Pasek wideo

Loading...

wtorek, 2 lutego 2016

Chińszczyzna na szybko

ryż (zależy ile osób ja liczę torebkę na osobę)
mieszanka chińska z Biedronki
  pierś z kurczaka 

 pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym (2 saszetki)
olej
przyprawy ( do kurczaka,czosnek granulowany lub lepszy świeżo wyciśnięty,papryka łagodna i ostra,zioła prowansalskie ale tylko wtedy kiedy lubicie)
śmietana


Piersi kroimy w nie dużą kostkę wrzucamy na patelnie gdzie mamy zagrzaną łyżkę oleju.Smażymy w zależności jak lubimy ja lubię lekko podsmażone.Przyprawiamy papryką ,przyprawą do kurczaka,czosnkiem,ziołami  prowansalskimi.
Na osobną patelnię wlewamy łyżkę oleju,grzejemy a na nią następnie wsypujemy mieszanką chińską,lekko solimy.Dusimy pod przykryciem do miękkości czyli ok.8-12 minut. Mieszamy warzywa.
Gdy piersi nam się podsmażą,rozmieszany sos wlewamy na patelnię nie zdejmując jej z ognia.Mieszamy aż sos nam zgęstnieje.
Łączymy na koniec piersi z sosem z mieszanką chińską,mieszamy i w taki sposób mamy gotową chińszczyznę.
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.  Smacznego